Kerst

21 december 2009 - Kaap De Goede Hoop, Zuid-Afrika

Inmiddels Kaapstad verlaten en onderweg naar Port Elisabeth,600km Noordelijker aan de kust. Wat nog te verellen over Kaapstad? Openluchtconcert in Kirstenbosch, grootste botanische tuin van Kaapstad en omgeving. Dansavond bijgewoond van de dansacademie, werd gehouden in het theater van de universiteit. In 1974 waren er alleen nog blanke vrouwelijke leerlingen. Anno 2009 is het een gemengde dansacademie en wordt er alles aan gedaan om ook meisjes en jongens vanuit de sloppenwijken op de dansacademie toegelaten te krijgen. Eregast van de avond was Desmond Tutu. Zeer indrukwekkend om hem (90 jaar) vol enthousiasme en trots te horen spreken! Braai in Guguletu (sloppenwijk in Kaapstad) bij Umzolus Meathouse. Op zaterdag en zondagen braaien bij Umzolies is leuk om mee te maken. Lokale DJ zorgt voor de muziek, je besteld je vlees bij de slager, vervolgens wordt het klaargemaakt op een grote barbeque, vol,druk,levendig!

Wat hebben we onderweg aan fauna gezien zonder nog een wildpark te hebben bezocht? Walvis,zeehond,penquin,schildpad,otter, klipdas,bushbok,springbok,struisvogel... en een ongekend groot aantal prachtige vogels.

Wij willen iedereen hele fijne kerstagen toewensen en een goede start van het nieuwe jaar. Nieuwe foto's volgen. Het is hier warm en zonnig, toch een beetje raar gevoel... 

Foto’s